Muziek

Muziek is mijn grote passie.

Het kan me raken, opwinden of tot rust brengen. Ik hou vooral erg van de abstracte geluiden van de synthesizer. Daarom luister ik veel naar elektronische muziek. Denk daarbij aan artiesten als Jean Michel Jarre, Vangelis, Tangerine Dream, Kraftwerk en Kitaro. Daarnaast luister ik graag naar symphonische rock, zowel moderne progressive metal van bands als Ayreon, Within Temptation en Nithtwisch. Maar vooral de klassieke symphonische rock van Pink Floyd, the Alan Parsons Project en Genesis kunnen mij erg bekoren.

Zoals bijna elke liefhebber van elektronische muziek ben ik zelf ook bezig met het maken van composities. Ik begon op mijn elfde met muzieklessen op een eenvoudig keyboardje. Ik oefende fanatiek en algauw was ik het oude keyboardje ontgroeid. Daarom kocht ik een beter en moderner exemplaar. Op een dag nodigde mijn muziekleraar me uit om ‘s avonds naar de muziekschool te komen om kennis te maken met muziek op de computer. Ik was onder de indruk van de mogelijkheden en al snel kocht ik een oude Atari computer. Hiermee heb ik urenlang muziek gemaakt. In het begin alleen bestaande stukken van met name Jean Michel Jarre, een artiest waar ik toen een enorme fan van was. Op een gegeven moment kocht ik mijn eerste echte synthesizer en ik ging ook eigen composities maken. Langzaam breidde mijn studio verder uit en ik maakte een eigen cd-tje met de naam Rotation. Omdat mijn Atari niet meer voldeed kocht ik een pc. Omdat ik hier meer uit wilde halen dan er in zat had ik hier constant problemen mee. Dit vergalde het speelplezier. Uiteindelijk was ik het zat. Ik plunderde mijn bankrekening en kocht een hypermoderne Apple. Op dit moment loopt alles redelijk stabiel. Het probleem is echter dat mijn ogen zo sterk achteruit zijn gegaan dat ik het beeldscherm niet meer goed kan zien. Dit is bijzonder lastig.

Om toch muziek te kunnen maken heb ik onlangs een digitale piano gekocht. Ik heb hiervoor weer lessen genomen. Ik speel nu vooral filmmuziek van bijvoorbeeld Vangelis en Yann Tiersen. Voor de afwisseling speel ik ook symphonische rock nummers zoals Music van John Miles en Old and wise van the Alan Parsons Project. Ook heb ik een stuk of wat eigen composities gemaakt. In de toekomst zal ik mijn elektronische apparatuur  weer gaan gebruiken verwacht ik.