Rotation

Rotation front 2.1Rotation backside org2.1

Evolution

Evolution was (op wat experimenteerwerk na) het eerste nummer dat door mijzelf gecomponeerd werd. Het nummer bestaat uit drie delen: De opbouw, het thema en de solo. Het thema evolutie blijkt duidelijk uit de structuur van opbouw en climax.

Het stuk werd eerst gemaakt op de Roland E35, maar is later diverse malen aangepast aan nieuwe instrumenten. Nu komt het thema uit de Korg X5, de “zwevende “ strijkers en de solo uit de Roland JP8080 en de bas wordt geproduceerd door de Waldorf Pulse. De overige geluiden komen nog steeds ui de Roland E35.

Short Story

Dit nummer werd oorspronkelijk gemaakt om wat te experimenteren met het muzieknotatie gedeelte van het computerprogramma Cubase.

Hiervoor was het uiteraard nodig dat er wat muziek werd ingespeeld. Deze muziek bleek zo goed te klinken dat ik ermee door ben gegaan.

Alle geluiden komen uit de Korg X5

Rotation

Rotation is oorspronkelijk gemaakt om een aantal functies van de (toen net aangeschafte) Waldorf Pulse uit te proberen.

De voor dit nummer zo karakteristieke baslijn is hieruit afkomstig.

De thema’s en de solo’s komen uit de Roland JP80 terwijl de overige geluiden door de Kog X5 weergegeven worden.

Safari

Dit stuk is geïnspireerd door een aanvallende leeuw. Een hongerige leeuw ligt onder de Afrikaanse zon en ziet een zebra staan. De leeuw staat op en springt op de zebra af, maar mist hem net. De rust keert weer, maar toch blijft er een bepaalde spanning over. Dan springt de leeuw op en in een enorme climax heeft hij de zebra te pakken. Dit verhaal komt duidelijk naar voren in dit stuk.

Behalve de diepe bas (deze komt uit de Waldorf Pulse), komen alle geluiden uit de Korg X5.

Phases

Dit nummer is geïnspireerd door de drie fasen van een zuivere stof (de vaste-, de vloeibare- en de gasfase). Het bestaat daarom uit drie delen (Solid, Liquid en Gas).

In dit nummer spelen de JP8080 en de Waldorf Pulse een zeer grote rol. Zij produceren de solo’s, de bassen en veel van de ritmes en accoorden. De aanvullende geluiden (drums, strijkers en dergelijke) komen uit de Korg X5.