Concert van Jean Michel Jarre

Al jaren ben ik een grote fan van de Franse componist en synthesizervirtuoos Jean Michel Jarre. Dinsdagavond 22 november was het eindelijk zover, hij gaf een concert in de Heineken Music Hall. En ik was erbij, samen met mijn vader!

Na een probleemloze autorit kwamen we mooi op tijd aan in Amsterdam. Dit was maar goed ook omdat we zo uitstekende zitplaatsen wisten te bemachtigen. Het concert startte met een voorprogramma. Dit was een kort maar hevig optreden van iemand die allerlei spectaculaire loopjes en klanken uit zijn verzameling elektronica wist te toveren. Daarna begon het wachten op de hoofdact.

Tijdens het concert stond Jarre op een zeer fraai opgebouwd podium te midden van zijn synthesizers en apparatuur. Daarnaast werd hij vergezeld door twee drummers. De lichtshow was bijzonder spectaculair maar ging uiteindelijk een beetje vervelen. Jean Michel Jarre speelde vrij veel nieuw werk. Dit was over het algemeen erg ritmisch van aard en van bijzonder hoog niveau. Daarnaast werden bewerkingen van ouder werk gespeeld zoals Oxygene en Souvenir of China.

Al met al was het een geweldig concert en ik ben weer fan geworden!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *