Naar toneeluitvoering “De Wand”

Afgelopen zaterdag, 16 april, ben ik weer eens naar het theater geweest. Ditmaal naar het toneelstuk De Wand in Kunstmin Dordrecht. Deze monoloog werd gespeeld door Harriet Stroet onder regie van Ulrike Quade en was gebaseerd op het gelijknamige boek van Marlen Haushofer.

Het verhaal gaat over een vrouw die , samen met haar hond, terecht komt in een jachthuis in de Alpen. Als zij weer terug wil blijkt dat het dal is afgesloten door een onzichtbare wand. Aan de andere kant van de wand is elk levend wezen versteend. Voor de vrouw zit er niets anders op dan zichzelf zo goed mogelijk te redden. Gelukkig krijgt ze al snel gezelschap van een kat en een drachtige koe. Ups en downs wisselen elkaar af maar haar overlevingsdrang houdt haar in leven. Totdat het noodlot toeslaat en de dieren worden afgeslacht door een krankzinnige jager.

Tijdens het stuk werden de dieren uitgebeeld met behulp van poppen die door de actrice werden bespeeld.   De combinatie van dit poppenspel en een aantal spectaculeire licht- en geluidseffecten zorgde voor een bijzondere theaterbelevenis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *