Nieuwjaarsconcert 2020

Op zaterdagavond 4 januari was er een nieuwjaarsconcert in het Energiehuis in Dordrecht. Ik ben hier naar toe geweest samen met mijn vrijwilligersmaatje Theo. Bij dit concert gaf de groep Fuse acte de presence, bekend door het televiesieprogramma Podium Witteman.

Zij gebruikten een groot slagwerk met een enorm arsenaal aan percussieinstrumenten. Daarnaast waren er een contrabas, een cello, een altviool en twee normale violen.

Er werd voornamelijk moderne klassieke muziek gespeeld met af en toe jazzinvloeden. Een aantal stukken viel onder de noemer Minimal Music. Zo werden er stukken gespeeld van de componist van Canto Ostinato en van de filmmuziek van Les Intouchables van de componist Einaudi.

Een van de hoogtepunten was een spectaculaire drumsolo waarbij alle percussie instrumenten werden gebruikt. Het was duidelijk te merken dat de muziekanten er plezier in hadden. Na afloop een verdiende staande ovatie van het publiek. Daarna hebben Theo en ik nog een (veel te duur) wijntje gedronken. Al met al een geslaagd uitje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *